• 27 Απριλίου 2024 10:23

Η ανοησία βασιλεύει

Bystratilio

Σεπ 11, 2022

Με αφορμή τον θάνατο της Ελισάβετ της Αγγλίας βρήκαν την ευκαιρία οι βασιλόφρονες και οι βασιλολάγνοι ανά τον κόσμο να εκφράσουν τη θλίψη τους. Και καλά, οι Άγγλοι είναι γνωστοί στην πλειονότητα τους για τη λατρεία τους στον αναχρονιστικό θεσμό της βασιλείας, υπεύθυνο για μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, υπεύθυνο για την πιο μακρόχρονη αποικιοκρατία. Δεκάδες δισεκατομμύρια στερλίνες κοστίζει κάθε χρόνο η συντήρηση της βασιλικής οικογένειας, που υπάρχει μόνο για να δίνει τροφή σε πεινασμένους για θέαμα και παραμύθια, την ίδια στιγμή που τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αυξάνονται και μεγεθύνονται.
Στην Ελλάδα όμως ; Ποιο είναι το νόημα των αμέτρητων τηλεοπτικών ωρών και αφιερωμάτων για το θάνατο της Ελισάβετ που υπέγραψε ποικιλοτρόπως το δράμα της Κύπρου, υποστήριξε με πάθος τον Κοκό και μας θυμίζει τον θεσμό με τον οποίο συνδέθηκαν μόνο δεινά για τη χώρα μας ; Με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ και με εικόνες παραμυθένιες προσπαθούν και πάλι να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε κάτι ψεύτικο και εντελώς ξένο, μόνο και μόνο για να ξεχάσει τα σκάνδαλα, την ανέχεια, την ενεργειακή κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία που αντιμετωπίζει. Οι βασιλόφρονες και οι βασιλολάγνοι των καναλιών και οι απανταχού αρχοντοχωριάτες που ονειρεύονται μέσα στη φτώχεια τους βασιλιάδες και βασίλισσες, παλάτια και χλιδή, έχουν την ευκαιρία να δείξουν και πάλι πόση ανοησία υπάρχει ακόμη στον κόσμο.
Γιατί μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να πέθανε, αλλά δυστυχώς η ανοησία και η υποκρισία που συνοδεύουν τον πιο αναχρονιστικό και άχρηστο πολιτικό θεσμό θα συνεχίσουν να ζουν και να βασιλεύουν…

Αφήστε μια απάντηση