• 5 Μαρτίου 2024 09:29

Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τις καλές πρακτικές που θα μπορούσε να υιοθετήσει η αμερικανική κοινωνία (και όχι μόνο) από άλλες χώρες. Με τρόπο απλό και εύληπτο μας εξηγεί γιατί είναι απαραίτητα στην οικονομία τα εργατικά δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για την εύρυθμη επιχειρηματικότητα (Ιταλία, Γερμανία), γιατί η υγιεινή διατροφή είναι καθοριστική στη ζωή μας (Γαλλία), γιατί τα εκπαιδευτικά συστήματα της Φινλανδίας και της Σλοβενίας είναι άριστα, γιατί το σωφρονιστικό σύστημα στη Νορβηγία αποδίδει, γιατί η πολιτική κατά των ναρκωτικών στην Πορτογαλία έλυσε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, γιατί η παραδοχή των ιστορικών ευθυνών μιας χώρας είναι απαραίτητη για την ισορροπία και το μέλλον της (Γερμανία) και για ποιους λόγους οι γυναίκες (Ισλανδία, Τυνησία) θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ευημερία και στην ειρήνη στον κόσμο.
Αφιερωμένο σε όλους όσοι πιστεύουν ότι πάνω από όλες τις πολιτικές και τα οικονομικά μεγέθη είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του σε μια οργανωμένη, “ανθρώπινη” κοινωνία !

Υ.Γ Οι Η.Π.Α, το βασίλειο του οικονομικού (νέο) φιλελευθερισμού, βιώνει το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην ιστορια της. Ο αμερικανικός λαός φτωχοποιείται και χάνει ολα τα δικαιώματα του στην υγεία, στη δικαιοσύνη και στην παιδεία. Περιθωριοποιείται και αποδυναμώνεται διαρκώς για χάρη των ολιγαρχών της οικονομίας. Παρόμοια κατάσταση διαμορφώνεται και στην Ευρώπη… Στην Ελλαδα έχει διαμορφωθεί προ πολλού…

Αφήστε μια απάντηση