• 23 Απριλίου 2024 01:07

Το Black Bird είναι η αριστουργηματική μίνι σειρά 6 επεισοδίων του φετινού καλοκαιριού.

Ενας νεαρός ναρκέμπορος (ο εξαιρετικός Taron Egerton) που εκτίει τη δεκαετή ποινή του δέχεται μια πρόταση που θα μπορούσε να σημάνει την αποφυλάκισή του: να μετατεθεί σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που φιλοξενεί καταδικασμένους για ειδεχθή εγκλήματα, να πιάσει φιλίες με έναν serial killer (ο Paul Walter Hauser δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας), που πρόκειται να αποφυλακιστεί σύντομα λόγω ενός ζητήματος τυπικής νομιμότητας, και να μάθει το μέρος που έχει κρύψει το πτώμα ενός (υποτιθέμενου) θύματός του, έτσι ώστε να αποτραπεί η έξοδός του στον έξω κόσμο και κατ’ επέκταση η συνέχιση του δολοφονικού έργου του.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα σε καθηλώνει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και ταράζει τη σκέψη σου με εκείνη την αδημονία να δεις όσο πιο γρήγορα γίνεται την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ψυχολογικό θρίλερ τέλειας ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα : σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες (μαζί και ο Ray Liotta στην τελευταία εμφάνιση λίγο πριν πεθάνει) και μια υφέρπουσα ένταση και αγωνία που αφυδατώνει κάθε άλλη σκέψη σου.

Ένα πραγματικό διαμάντι για τα όρια του “είναι” και του “φαίνεσθαι”, για τις τομές της ζωής που καθορίζουν την αλλαγή και εξέλιξη του ανθρώπινου χαρακτήρα.

Ένα μικρό κομψοτέχνημα και συνάμα ένα μεγαλειώδες ιχνογράφημα των πιο σκοτεινών πτυχών της ανθρώπινης ψυχής…

Αφήστε μια απάντηση