• 3 Φεβρουαρίου 2023 11:05

Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell)

Bystratilio

Ιαν 20, 2020

Ο καλοκάγαθος Ρίτσαρντ Τζούελ (τον υποδύεται ο εξαιρετικός Paul Walter Hauser) μετατρέπεται μέσα σε λίγες ώρες από ήρωας σε τρομοκράτη. Το FBI ανίκανο και ανήμπορο να συλλάβει τον πραγματικό δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ολυμπιακό Πάρκο τον Ιούλιο του 1996, περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα, κατασκευάζει την κατηγορία εναντίον του ανθρώπου που προσπάθησε ως φύλακας του πάρκου να σώσει τους ανυποψίαστους παρευρισκόμενους από την έκρηξη μιας βόμβας.
Η αρχική επιδοκιμασία της πράξης του θα γίνει σύντομα ένα βασανιστικό μαρτύριο από το FBI και τα ΜΜΕ που τον πολιορκούν, καθώς τον θεωρούν βέβαιο δράστη της επίθεσης. Χάρη ωστόσο στη συμπαράσταση ενός ιδεαλιστή δικηγόρου ( πειστικότατος στο ρόλο του ο Sam Rockwell), θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του και την υποκρισία του πολιτικού και μιντιακού συστήματος που διψάει για αίμα και εύκολα θύματα.
Ο Clint Eastwood στα 90 του χρόνια συνεχίζει να αναπολεί τη χαμένη αξιοπρέπεια της Αμερικής και να παλεύει να αποδείξει ότι η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, ο αυτοσεβασμός και η καλοσύνη μπορούν τελικά να νικήσουν την ανηθικότητα και την υποκρισία και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των απλών, καθημερινών ηρώων εναποθέτοντας όλες του τις ελπίδες σε μια αναβάπτιση της χαμένης ηθικής, η οποία -όσο μεταφυσική και αν φαντάζει- είναι ίσως η μοναδική μας σωτηρία…

About Post Author

Αφήστε μια απάντηση