• 25 Απριλίου 2024 22:48

Όλα έχουν ένα όριο

Bystratilio

Αυγ 13, 2015
 
Το περίεργο δεν είναι που 30.000 “διαδικτυακοί φίλοι” ζητούν αγανακτισμένοι να γίνει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, της κ. Κωνσταντοπουλου. Υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιες ομάδες και σελίδες στο facebook, όπου συμμετέχει όποιος θέλει και λέει ό,τι θέλει και γράφει ό,τι θέλει. Διαδικτυακή δημοκρατία έχουμε, εξάλλου…
Το περίεργο και το πρόβηλημα είναι ότι αυτό…αναδημοσιεύεται από έγκυρα (υποτίθεται) και σοβαρά sites και blogs. Το πρόβλημα είναι ότι αναπαράγονται ως ειδήσεις οι…μη ειδήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δίνεται βαρύτητα και γίνεται θέμα (τυχαία, άργε;) μια σελίδα του facebook (!!!)
Είναι δυνατόν να αποτελεί μια σελίδα στο facebook μέσο πίεσης για την άσκηση πολτικής ; Είναι δυνατόν να αναπαράγεται αυτή η “πίεση” ως…είδηση ; Δηλαδή, αν αύριο (πιθανόν να έχει γίνει ήδη) δημιουργήθεί μια ομάδα ή σελίδα που θα ζητάει τη φυλάκιση όλων όσοι ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια μνημόνια και συγκεντρώσει 200.000 μέλη, τί θα γίνει ; Και αν 70.000 μέλη (πιθανόν πολύ περισσότερα) ζητήσουν την αποπομπή του Αδώνιδος Γεωργιάδη από το…ηλιακό σύστημα, θα γίνει κι αυτό είδηση και θέμα ; Είπαμε ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις, ότι είμαστε χαλαροί, ότι ο ήλιος των διακοπών προκαλεί μια ελαφρότητα, αλλά όλα έχουν ένα όριο… Ακόμη και η αφέλεια.

Αφήστε μια απάντηση