• 28 Μαΐου 2024 11:06

“Περίεργες” συμπτώσεις

Bystratilio

Αυγ 9, 2015
 
Πώς γίνεται στ´αλήθεια καθε φορά που γίνεται συζήτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα να αυξάνονται ( ; ) “ξαφνικά” τα κρούσματα επιθέσεων σε γέρους, οι ληστείες και οι καθε είδους εγκληματικές ενέργειες; Τεράστιο θέμα το μεταναστευτικό, τεράστιο πρόβλημα και η εγκληματικότητα από όπου κι αν προέρχεται.
Αλλά η φανερή ή υπόγεια σύνδεση των άμοιρων μεταναστών που φεύγουν από τις πατρίδες τους, για να σώσουν τις ζωές τις δικές τους και των παιδιών τους και όχι για να κάνουν διακοπές στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά με την εγκληματικότητα έν γένει, υποκρύπτει ενα ρατσισμό που δεν τιμά ένα λαό που ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει πόλεμος, φτώχεια και προσφυγιά. Το πρόβλημα δε λύνεται με κοινωνικούς αυτοματισμούς και καλλιέργεια του ρατσισμού. Είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο.
Η λύση δεν είναι το μίσος και η υποκριτική αδιαφορία. Η λύση είναι η υπομονή, η ψυχραιμία, η κατανόηση και η πίεση στις κυβερνήσεις των πλούσιων και ευημερούντων λαών να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιες τις πιο πολλές φορές δημιούργησαν στις χώρες των μεταναστών, ώστε να μην αναγκάζονται οι τελευταίοι να ξεριζώνονται από τα σπίτια τους.

Αφήστε μια απάντηση