• 5 Μαρτίου 2024 10:59

Cheerleading στα σχολεία ;

Bystratilio

Σεπ 2, 2020

Σε μια εποχή που δίνεται μάχη στο σχολείο κατά του bullying και του ρατσισμού, ο σεξισμός, δηλαδή η διάκριση με βάση το φύλο και μάλιστα κατά των γυναικών, “θεσμοθετείται” επίσημα με εγκύκλιο (αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020) του Υπουργείου Παιδείας ! Με μια ακόμη αδιανόητη απόφαση εισάγεται το Cheerleading ή αλλιώς και κατ’ ευφημισμόν… ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός !
Δεν φτάνει που τα παιδιά μεγαλώνουν με σεξιστικά πρότυπα για την ομορφιά, το καλλίγραμμο κορμί, το ταλέντο και στερεότυπα για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία. Δεν φτάνει που τα παιχνίδια, οι διαφημίσεις, τα μουσικά βίντεο κλιπ, οι ταινίες, τα σίριαλ, οι εκπομπές για υποψήφια μοντέλα τύπου Greece’s Next Top Model και My Style Rock κατακλύζουν την τηλεόραση εκχυδαΐζοντας το γυναικείο σώμα και τη γυναίκα την ίδια, έρχεται το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να υποθάλψει τον ακραίο σεξισμό. Στην πραγματικότητα έρχεται να υποθάλψει και το bullying και τον ρατσισμό, αφού η μαθήτρια που θα συμμετέχει στο Cheerleading του σχολείου της θα χαρακτηρίζεται αυτοδικαίως “όμορφη”, “καλλίγραμμη”, “ταλαντούχα”, ενώ αντίθετα εκείνη που δεν θα μπορεί να συμμετέχει θα είναι η “άσχημη”, η “χοντρή”, η “ατάλαντη”.
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την επινοητικότητα ορισμένων ανθρώπων και κάποιων θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας, όσον αφορά τις λανθασμένες επιλογές τους. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να κάνεις τόσα απανωτά λάθη. Είναι να απορεί ( ; ) κανείς με αυτή την άκριτη υιοθέτηση των χειρότερων πρακτικών από ξενόφερτα και εντελώς απαράδεκτα πρότυπα…

Υ.Γ. Η καλλιέργεια του σεξισμού δεν είναι πρόοδος, δεν είναι προσαρμογή στα νέα δεδομένα, δεν είναι εκσυγχρονισμός. Είναι οπισθοδρόμηση και ακραίος συντηρητισμός, γιατί υποθάλπει και αναπαράγει τα απαράδεκτα ανδρικά στερεότυπα κατά των γυναικών.

Αφήστε μια απάντηση