• 19 Απριλίου 2024 11:46

Το δράμα των προσφύγων

Bystratilio

Αυγ 16, 2015
 
Αν οι άνθρωποι αυτοί έφταναν στη Ρόδο ή στην Κω με κάποιο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, θα ήταν ευπρόσδεκτοι και οι κάτοικοι θα τους υποδεχονταν μετά βαΐων και κλάδων. Τώρα που φτάνουν, για να σωθούν από τον πόλεμο, την πείνα και τη λιμοκτονία, είναι ανεπιθύμητοι και καλύτερα να πνιγούν στη θάλασσα. Αφού δεν έχουν χρήματα να “αφήσουν”, καλύτερα να…ψοφήσουν.
Δυστυχώς, αυτή είναι η άποψη πολλών Ελλήνων που ξέχασαν ότι και οι παππούδες τους κάποτε για τους ίδιους λόγους ταξίδευαν στην Αμερική και στην Αυστραλία ! Ξεχνούν ότι πήγαιναν εκεί όχι για την αναψυχή, αλλά για την επιβίωσή τους. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά για τους κατοίκους των νησιών, αλλά δε λύνεται με ρατσιστικές κραυγές και μικροψυχία…Αν οι άνθρωποι αυτοί έφταναν στη Ρόδο ή στην Κω με κάποιο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, θα ήταν ευπρόσδεκτοι και οι κάτοικοι θα τους υποδεχονταν μετά βαΐων και κλάδων. Τώρα που φτάνουν, για να σωθούν από τον πόλεμο, την πείνα και τη λιμοκτονία, είναι ανεπιθύμητοι και καλύτερα να πνιγούν στη θάλασσα. Αφού δεν έχουν χρήματα να “αφήσουν”, καλύτερα να…ψοφήσουν.
Δυστυχώς, αυτή είναι η άποψη πολλών Ελλήνων που ξέχασαν ότι και οι παππούδες τους κάποτε για τους ίδιους λόγους ταξίδευαν στην Αμερική και στην Αυστραλία ! Ξεχνούν ότι πήγαιναν εκεί όχι για την αναψυχή, αλλά για την επιβίωσή τους. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά για τους κατοίκους των νησιών, αλλά δε λύνεται με ρατσιστικές κραυγές και μικροψυχία…

Αφήστε μια απάντηση