• 16 Ιουλίου 2024 20:29

Μαύρη τρύπα

Bystratilio

Δεκ 7, 2018 #Χρόνος

Μαύρη τρύπα ονομάζεται το σημείο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε τίποτε -ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως το φως- να μην μπορεί να ξεφεύγει από αυτό.

Δεν εντοπίζεται μόνο στο αχανές σύμπαν. Υπάρχει πρωτίστως μέσα μας. Ο δικός μας χωροχρόνος όλα τα «ρουφά» και όλα τα «μηδενίζει». Ό,τιεγκλωβιστεί μέσα μας, υλικό ή φωτεινό, δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει. Παραμένει εκεί στοιβαγμένο και ανενεργό.
Η μαύρη τρύπα μέσα μας σχηματίζεται, όποτε συγκεντρώνεται επαρκής ποσότητα μάζας, μέσω της διαδικασίας που καλείταιβαρυτική κατάρρευση. Μόλις αρχίσει η κατάρρευση, δεν μπορεί να διακοπεί από καμία φυσική δύναμη. Όσο η μάζα εντός μας αυξάνεται, η δύναμη της βαρύτητας γίνεται πιο ισχυρή. Εικόνες, αναμνήσεις, φωτεινές αναλαμπές προσώπων,αισθημάτων και αισθήσεων, όλα όσα μας «βαραίνουν», αποθηκεύονται για πάντα στη “μαύρη τρύπα” μας.
Και αν ισχύει η υπόθεση του Stephen Hawking ότι μια μαύρη τρύπα είναι η πύλη για ένα παράλληλο σύμπαν, τότε πρέπει να είμαστε σίγουροι : ζούμε καθημερινά σε πολλά παράλληλα σύμπαντα, όπου όλα τα εγκλωβισμένα “υλικά” αποκτούν τις διαστάσεις και τη μορφή που εμείς τα δίνουμε…[5/3/2018]

Πίνακας : Giorgio De Chirico

One thought on “Μαύρη τρύπα”

Αφήστε μια απάντηση