• 26 Απριλίου 2024 10:53

Κοντρα στην προπαγάνδα

Bystratilio

Νοέ 10, 2016
Οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Τραμπ κόντρα στη λογική των διεθνών Μ.Μ.Ε που προπαγάνδιζαν την εκλεκτή τους (!) Χίλαρυ Κλίντον, όπως νωρίτερα οι Βρετανοί ψήφισαν την αποχώρησή τους από την Ε.Ε και οι Έλληνες είπαν το μεγάλο “Όχι” στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2015.
Ψήφισαν κόντρα στην προπαγάνδα των συστημικών -σε όλο τον κόσμο- Μ.Μ.Ε, κόντρα στην “τρομοκρατία” των δημοσκοπήσεων, που έπεσαν έξω και στην περίπτωση του Τραμπ, όπως συνέβη, και στη Βρετανία, και στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα ωστόσο, δεν είναι η αντίδραση του κόσμου απέναντι σε καθετί που του επιβάλλεται με το “έτσι θέλω” και κυρίως απέναντι σε μια παγκόσμια πολιτική άκρατου φιλελευθερισμού που ρημάζει τη ζωή του, αλλά παρ’ όλα αυτά του προτείνεται ως μονόδρομος. Το πρόβλημα είναι ότι οι λύσεις που διαδέχονται αυτή την αντίδραση είναι άκρως συντηρητικές και επικίνδυνες. Ο κόσμος στρέφεται σε λύσεις που όχι μόνο δε θα βελτιώσουν το βιοτικό του επίπεδο, αλλά θα του το υποβαθμίσουν με ακόμη πιο βίαιο και αυταρχικό τρόπο.Τα κόμματα που μισούν τη δημοκρατία δυναμώνουν και ο φασισμός απλώνεται παντού σαν πέπλο δήθεν προστασίας κατά της παγκοσμιοποίήσης.
Όπως όλα τα σκεπάσματα, κυρίως τις κρύες νύχτες του χειμώνα, προσφέρουν πρόσκαιρη ζεστασιά και ασφάλεια, αλλά στο τέλος..αποκοιμίζουν. Και μάλιστα σε εποχές που απαιτείται επαγρύπνηση…

Αφήστε μια απάντηση