• 9 Ιουνίου 2023 18:04

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

Bystratilio

Μαρ 4, 2011

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
1)Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που έχει την επίγνωση και τη βεβαιότητα του επικείμενου θανάτου του. Η συνειδητοποίηση της θνητότητάς του κάνουν τη ζωή του μοναδική και συνάμα τραγική. Να σχολιάσετε την άποψη αυτή σ’ ένα δοκίμιο 500-600 λέξεων και να αναφέρετε με ποιους τρόπους θα μπορούσε ο άνθρωπος να δώσει νόημα στη ζωή του σήμερα.

2)«Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει μια μέρα πικρά δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων , όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών …» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ
Με βάση την άποψη αυτή να ετοιμάσετε ένα προσχέδιο ομιλίας στη Βουλή των Εφήβων , με θέμα την ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στο κοινωνικό τους «γίγνεσθαι» , για την αποτελεσματική προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

3)Ο Τ. Φ. Κένεντυ είπε: «Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».
Με αφορμή αυτή τη ρήση, σε μια ομιλία σου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου σου (500-600) να αναφερθείς στα βασικά χαρακτηριστικά που κατά τη γνώμη σου θα πρέπει να έχει ο σύγχρονος πατριωτισμός και να αναλύσεις την ατομική και συλλογική ευθύνη που οφείλει να έχει κάθε πολίτης και κοινωνία απέναντι στη διαμόρφωση μιας υγιούς φιλοπατρίας.

About Post Author

Αφήστε μια απάντηση