• 25 Απριλίου 2024 20:51

Η δίνη του χρέους

 
Η άποψη ότι “αφού δανειστήκαμε, πρέπει να πληρώσουμε το χρέος μας” είναι παραπλανητική και άκρως εξαπατητική. Το χρέος προέκυψε από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων που χάρισαν δισεκατομμύρια σε “φίλους” επιχειρηματίες, επινόησαν δεκάδες επιδόματα και συντάξεις, για να χαϊδέψουν τους ψηφοφόρους τους, δημιούργησαν έναν υπερτροφικό δημόσιο τομέα με χιλιάδες διορισμούς “από το παράθυρο” των “δικών” τους παιδιών, επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και απάτη στον ιδιωτικό τομέα και πολλά άλλα.
Και αφού έγιναν όλα αυτά και άλλα τόσα, τώρα μας καλούν κάποιοι (οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν εκ νέου την εξουσία) να…πληρώσουμε το λογαριασμό. Ποιοι ; Μα, οι Έλληνες πολίτες.
Αλήθεια, ποιος μας ρώτησε αν συμφωνούσαμε να κοστίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δέκα φορές πιο ακριβά ;
Ποιος μας ρώτησε αν συμφωνούσαμε να γίνουν δημόσια έργα με κοστολόγηση πολλαπλάσια, για να πλουτίσουν οι “κολλητοί” εργολάβοι ;
Ποιος μας ρώτησε αν συμφωνούσαμε να “επενδυθούν” και να εξανεμιστούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο ; Κανείς !
Με αντιδημοκρατικό και αυθαίρετο τρόπο, με τη συνδρομή ενός στρατού δημοσιογράφων-παπαγάλων που προπαγάνδιζαν το μοντέλο διακυβέρνησης και απέκρυπταν τα σκάνδαλα και τις απάτες των πολιτικών-φίλων των αφεντικών τους και με γελοία και χυδαία επιχειρήματα του τύπου “μαζί τα φάγαμε” ενοχοποίησαν έναν ολόκληρο λαό για την (όποια) “ευημερία” βίωσε και τον καλούν τώρα να πληρώσει το λογαριασμό που αυτοί δημιούργησαν. Τον θέλουν συνένοχο για τα εγκλήματά τους ανερυθρίαστα…
Και κάτι ακόμη : η (όποια) εξουσία έχει πάντα την πρώτη και κύρια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Η αποδοχή των αποφάσεών της από τους απλούς πολίτες, που από τη φύση τους είναι επιρρεπείς στα μεγάλα λόγια και στις υποσχέσεις, δε σημάινει σε καμιά περίπτωση ότι την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Ο λαός συμμετείχε στο… “πάρτι” προσκεκλημένος επίσημα, αλλά χωρίς να γνωρίζει τί τον περιμένει.
Το χρέος λοιπόν, να το πληρώσουν αυτοί που παραπλάνησαν και παρέσυραν τον αδαή κόσμο σε έναν ψεύτικο και αλαζονικό τρόπο ζωής, για να εδραιώσουν την εξουσία τους με τις ψήφους των εκστασιασμένων από την “ευημερία”, τη “δύναμη” και τον “πλούτο” οπαδών τους.
Κι αν δεν μπορούν να το κηρύξουν απαράδεκτο και επαχθές, τουλάχιστον ας σωπάσουν και ας εξαφανιστούν από προσώπου γης !

Αφήστε μια απάντηση