• 2 Ιουνίου 2023 07:53

Η πολεμική κατά των αμβλώσεων

Bystratilio

Σεπ 4, 2022

Μακάρι η πολεμική κατά των αμβλώσεων να πήγαζε από πραγματικό ενδιαφέρον για την απώλεια μιας ζωής, έστω και σε εμβρυακό στάδιο !

Μακάρι όλο αυτό το μένος κατά των γυναικών που θέλουν να επιλέγουν ελεύθερα τον χρόνο κυοφορίας του παιδιού τους να είχε συνειδησιακά και μόνο κίνητρα !

Πίσω από όλη αυτή την εξαλλοσύνη κατά των αμβλώσεων κρύβεται, θεωρώ, μια διαχρονική προσπάθεια υποβιβασμού της γυναίκας στον ρόλο της “καλής μητέρας και νοικοκυράς”, της υποταγμένης στην εξουσία και τις επιθυμίες του άνδρα.

Η πατριαρχία στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο συντηρείται από θρησκευτικούς και ακροδεξιούς κύκλους, που ανέκαθεν βασίζουν τη δύναμή τους στην επιρροή που ασκούν κατά κύριο λόγο σε αμόρφωτους, φοβισμένους και κομπλεξικούς ανθρώπους.

Σε μια κοινωνία βέβαια, που θεωρεί τη γενετήσια πράξη βρισιά και τα γεννητικά όργανα, από τα οποία προερχόμαστε όλοι μας, μιαρά και προσβλητικά, οι αμβλώσεις- ακόμη και όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού- είναι ο εύκολος στόχος για εκείνους που θέλουν να συντηρούν την κυριαρχία τους στα πατριαρχικά πρότυπα με τα οποία μεγάλωσαν…

About Post Author

Αφήστε μια απάντηση